Sabah Gazetesi alıntı;
«Zararlı oyuncaklann yanı sıra güzel seyler de oluyor hayatta. Bilgi Universitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde okuyan Cerensu Bartu, bitirme projesi olarak otizmli çocuklar için bir oyuncak üretmiş. TACTIL adını verdigi bu oyuncağın otizmli bireyler için faydası öyle çok ki! Bu projenin aklina gelme sebebi de annesinin özel eğitim ögretmeni olması. Özel çocuklann gereksinimi yıllardır yakindan takip ederek fark eden Cerensu Bartu, nokta atışı yaparak bir oyuncak icat etmis. Ben Bartu' ya mucit diyorum, bence yaptığı oldukça değerli. Sohbetimizi sizinle de paylaşmak istedim.
“İlk olarak şunu söylemem gerekir ki TACTIL bir destekleyici konsept oyuncak. Duyu bütünleme terapisinin temel taşlarını alıp farklı bir perspektiften (biyomateryal) bir destek sağlama amacı taşıyor. TACTIL'deki amaçlardan ilki piyasadaki birçok oyuncağin tek bir oyuncakta toplanması. Koklama, dokunma, görme gibi duyulara ek olarak vurma, ısıma, sıraya dizme gibi motorhareketleri çaliştırmayı amaçlıyor. Aynca tangram mantığı ile bireylerin ilgisini çekerken neden-sonuç ilişkisi kurmalarını kolaylaştırıyor. Aynca biyomateryal aracalığı ile bireyleri yeşil çevre ve sürdürülebilirlik gibi tanımları anlamaya, öğrenmeye ve uygulamaya davet ediyor.”
Üstelik bu oyuncağı tasarlarken asla sağlığa zararlı bir madde kullanmamış sevgili Cerensu. Bunu nasil başardığına kulak vermelisiniz: «TACTIL'de yaklaşık yetmişten fazla tarif deneyerek kendi biyomateryal tarifimi ürettim. Bu tarif ise jelatin, su, gliserin, sabun ve maltodekstrinden oluşup pişip kuruduğunda silikon gibi davranan bir tarif. Biyomateryalin yanında bir de destekleyici unsur olarak ahşap kullandım. Böylece tamamen geri dönüştürülebilir ve çevreye zararı olmayan biyoçözünür bir ürün ortaya çıkti.”»